Fibromyalgia ei ole terveyskeskuslääkärin mukaan sairaus, pelkkä taipumus josta ei kannata niin pahoittaa mieltään. Lääkkeitä sen hoitoon hän ei suosittele, eikä anna fysioterapialähetettä (ei pitkäaikaista helpotusta kuulemma), eikä tee oikeastaan mitään.

Minun pitäisi vain reipastua ja liikkua liikkua liikkua. Tiedän sen varsin hyvin ja pyrin siihen koko ajan, ei minulle tarvi kertoa painonhallinnasta tai fibromyalgiasta. Alan olla molempien alojen ekspertti jo pienellä iällä. Hän ei ottanut kuuleviin korviinsa yhtäkään kysymystäni ja pisti minut penkin alle heti kättelyssä kommentillaan: otahan huomioon, että jotkut ihmiset ovat vakavasti sairaita - ei fibromyalgia ole sairaus, pelkkä taipumus vain. Että ei tästä nyt mieltä kannata pahoittaa, laitetaan tosta ny kumminkin vähän Arcoxiaa jos niitä ihmeellisiä kipuja taas ilmenee.

Itku, itku, itku, itku. Ihan kuin tässä olisi vielä kaivattu tuollaista kantaa. Se typerä lääkäri tökki kaiken lisäksi selkäni kipeäksi, kokeili vähän pisteitä (jokainen aristaa) - ei ilmeisesi uskonut kuinka kosketusherkkä olen.

Menen vielä heinäkuussa kyllä sinne yksityiselle reumalääkärille, jos häneltä saisi jotain apua. Valitettavasti syön jo nyt niin tuhdisti mielialalääkkeitä, etten välttämättä saa triptyylejä, mutta saisinpa jotain edes korjaamaan yöunia.

Hyvä puoli tässä oli se, että psykiatrin lähetteen vuoksi sain tähtitieteellisen hintaiset reumaverikokeet ilmaiseksi. Jäh jäh. Vaikka tästäkin tklääkäri huomautti, "ei näissä kahdessakymmenessä verikokeessa löytynyt reumatekijää". Haloo, mistä lähtien fibromyalgia on voitu todeta verikokeiden perusteella? Selväähän se oli, etten sairasta nivelreumaa tms.

Räyh.